آموزش روش های مناسب تمیز کردن سیرابی

برای تمیز کردن سیرابی از تکنیک های خاصی به منظور پاک کردن سریع تر و بهتر سیرابی می توان استفاده کرد.

مهری
1.1k بازدید

آموزش تمیز کردن سیرابی

راز خوشمزگی خوراک سیرابی که طرفداران خود را همواره دارد، در تمیزی و سفیدی آن است. از طرفی، تمیز کردن سیرابی مهارت خاصی می طلبد و کار هر کسی نیست. برای تمیز کردن سیرابی به صورت اصولی از ترفند های مختلفی می توان بهره برد که در ادامه محور بحث ما هستند؛ به این منظور، با ما همراه باشید.

چگونه پرز سیرابی را تمیز کنیم؟

در حقیقت دشواری تمیز کردن سیرابی ناشی از پرز دار بودن آن است. بنابراین، اگر بخواهیم تمام قسمت های سیرابی را با روش معمولی بشوییم، این کار نه تنها بسیار خسته کننده خواهد بود، بلکه بوی نامطبوع سیرابی نیز بسیار اذیت کننده بوده و در نهایت نیز آنگونه که انتظار داریم، سیرابی تمیز نخواهد شد. به جای این کار بهتر است یکی از روش هایی که در ادامه به آنها پرداخته می شود را امتحان کنید.

پاك كردن سیرابی با جوش شیرین

پاک کردن سیرابی با آب جوش

یکی از مطمئن‌ ترین و موثرترین روش‌های تمیز کردن سیرابی استفاده از تکنیک آب جوش است. به این منظور، قبل از هر چیز لازم است که سیرابی را به خوبی با آب شسته و عاری از ذرات کثیف کنید. در مرحله بعد، سیرابی را در داخل قابلمه آب جوش فرو ببرید. به طوری که سطح آن کاملاً با آب پوشیده شده باشد. اجازه دهید برای ۲ دقیقه سیرابی به طور کامل در آب جوش فرو رفته باشد.

بعد از گذشت این زمان سیرابی را از آب جوش بیرون کشیده و روی سطحی مسطح قرار دهید و پهن کنید. آنگاه با استفاده از یک چاقوی خوش دست و تیز روی پرزهای سیرابی بکشید تا پرزهای آن جدا شده و سیرابی کاملاً لایه برداری شود. با این کار نه تنها بوی بد سیرابی از بین خواهد رفت، بلکه رنگ آن نیز روشن خواهد شد.

سایر روش های تمیز کردن سیرابی

علاوه بر تکنیک تمیز کردن سیرابی با آب جوش که رایج‌ترین و پرکاربردترین روش است،.برای پاک کردن سیرابی روش‌ های دیگری نیز وجود دارد،.از جمله:

  1. تمیز کردن سیرابی با نمک
  2. پاک کردن سیرابی با جوش شیرین
  3. تمیز کردن سیرابی با سرکه
  4. پاک کردن سیرابی با آبلیمو
  5. تمیز کردن سیرابی با جوش شيرين و نمک
  6. پاک کردن سیرابی با آسپرین

نحوه تمیز کردن سیرابی با هر کدام از مواد فوق تقریبا فرایندی مشابه دارد. به این منظور ابتدا در یک قابلمه نسبتاً بزرگ به مقدار کافی آب جوش بریزید. آنگاه، به مقدار کافی از ماده مورد نظر در آن ریخته و با آب کاملاً ترکیب کنید. سپس، مشابه روش تمیز کردن با آب جوش، سیرابی را به طور کامل در آن فرو ببرید. بعد از ۲ دقیقه خارج کرده و به همان روشی که در بالا تشریح شد.اقدام به تمیز کردن آن کنید.

پاک کردن سیرابی فقط مربوط به قسمت پرزدار یا لایه بیرونی آن نیست،.بلکه پاک کردن قسمت داخل آن نیز اهمیت دارد. به این منظور نیز لازم است با استفاده از یک چاقو یا کاردک روی قسمت داخلی بکشید تا کاملاً تمیز شود. بعد از پشت سر گذاشتن مراحل فوق، سیرابی را با آب پاک چندین مرتبه بشویید تا کاملاً تمیز شود.

چگونه پرز سیرابی را تمیز کنیم

تمیز کردن سیرابی با آهک

از جمله شیوه‌ های سنتی برای تمیز کردن سیرابی، کمک گرفتن از آهک است. این روش در مقایسه با سایر روش‌ ها کمی خطرناک است و توصیه نمی شود. با این حال، در برخی نقاط کشور با استفاده از آهک اقدام به پاک کردن سیرابی می‌ شود. این روش بهتر است فقط توسط کسانی که در این زمینه مهارت کافی دارند به کار رود.

در مقابل، تمام روش های قبل را بدون محدودیت می توان بکار برد. اما، توجه داشته باشید که قرار دادن سیرابی به مدت بیش از دو دقیقه در داخل آب جوش منجر به پخته شدن آن خواهد شد. این امر هم به بافت سیرابی آسیب می‌ رساند و هم پاک کردن آن را سخت خواهد کرد.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
ارسال دیدگاه