مهاجرت، واژهای است که این روزها زیاد شنیده میشود! خوشبختانه یا متاسفانه بسیاری از افراد متخصص در زمینههای مختلف، تمایل به مهاجرت بخاطر کسب درآمد بیشتر دارند. در این بین، رشتهی جذاب، خوشمزه و هیجان انگیز آشپزی نیز از این قاعده مستثنی نشده! امروزه رشته آشپزی دیگر یک کار روزمره تلقی نمیشود و افراد آموزش دیده در این حوزه درآمد قابل توجهی در خارج از کشور دارند، این ادعا زمانی ثابت میشود که در آمار 35 فرد ثروتمند دنیا، نام دو سرآشپز میدرخشد، یکی جیمی الیور با دارایی بیش از 400 میلیون دلار! و دیگری گوردن رمزی با دارای 200 میلیون دلار.
در این مقاله قصد داریم بصورت اجمالی در خصوص مهاجرت با مدرک آشپزی با شما صحبت کنیم. اینکه بدانید مدرک بین المللی آشپزی برای مهاجرت چیست؟ یا بدانید از چه مرحله ای و از کجا به این مدارک دست پیدا کنید تا بتوانید در کمترین زمان بهترین تصمیم را بگیرید.
هر آنچه لازم است در خصوص مدرک آشپزی برای مهاجرت بدانید!
همگی می دانیم که وعده های غذایی جزو جدایی ناپذیر زندگی انسان ها در سراسر دنیا هست. در کشورهای پیشرفتهای که بیشتر افراد خانواده بیرون از منزل کار میکنند و فرصت پخت و پز در خانه را هم ندارند، تهیه غذا یکی از دغدغههای اصلی آنها به شمار میرود. طی یک سری بررسیها که در تحقیقات انجام شده در آمریکا به دست آمده نشان میدهد که از سال 2017 میزان سرو غذا در بیرون از منزل به شدت افزایش یافته است و این یعنی صنعت غذا و شغل آشپزی چشم انداز درخشانی در کشورهای توسعه یافته دارد که مهاجرت با مدرک آشپزی می تواند یک گزینه عالی با آیندهای روشن باشد.
بهترین کشورها برای مهاجرت از طریق مدرک آشپزی
در بین کشورهای جهان، از بین بهترین کشورها برای مهاجرت آشپزها میتوان به کشورهایی همچون کانادا، استرالیا و آمریکا اشاره نمود زیرا اینها از جمله کشورهای توسعه یافتهای هستند که به دلیل داشتن پناهندهها و مقیمهایی از کشورهای مختلف، نیاز به آشپزهای دارای مدرک بین المللی آشپزی میباشند، که قادر به ارائه انواع غذاها و دسرها باشد.
همچنین در کشورهای توسعه یافته، درآمد سالانه به نسبت هزینههای زندگی تناسب دارد. به طور مثال در کانادا هزینههای زندگی هر فرد به طور متوسط 1,252.46 دلار و میانگین حقوق خالص ماهانه، 4,196.07 دلار است. یا برای مثال، متوسط درآمد هر فرد در آلمان بر اساس مطالعات وبسایت numbeo حدود 2,754.23 یورو است در حالی که هزینههای زندگی سرانه در این کشور، 821.47 یورو میباشد.
برای مهاجرت چه مدارکی لازم است؟
از الزامات کاری مهاجرت به خارج از کشور گذراندن دورههای تخصصی و داشتن داشتن مدارک بین المللی آشپزی است. بدون گذراندن دورههای آشپزی، احتمال جذب آشپز توسط کشورهای پذیرنده تقریبا نزدیک به صفر است! چون یکی از نشانههای اینکه شما به فرهنگ غذایی کشورها و تفاوت فرهنگ غذایی آشنایی دارید، داشتن مدرک بینالمللی آشپزی میباشد.
این روزها خیل عظیمی از آموزش را در فضای مجازی مشاهده میکنیم که صرف نظر از درست یا غلط بودن آنها، اعتبار نداشتن مدارک داخلی آن مرکز در جامعه جهانی، یک مشکل بزرگ به شمار می آید.
در اولین قدم برای دریافت مدرک معتبر در این زمینه لازم است بدانید دوره برای مهاجرت از طریق آشپزی، توسط چه کسی؟، با چه هدفی؟ و با چه مدرکی؟ ارائه می شود. مدارک ارائه شده از سوی مراکز سازمان فنی و حرفهای کشور، یکی از مدارک دارای اعتبار و قابل قبول برای بیش از 160 کشور در دنیاست زیرا زیر نظر سازمان جهانی کار «Internation Labour Organization» میباشد. یک مزیت مهم مهاجرت با مدرک آشپزی این است که در صورت پذیرش، شما میتوانید بعد از گذشت حدود 3 ماه در آن کشور، زمینه مهاجرت خانواده خود را نیز فراهم کنید تا به شما بپیوندند.
با ورود به پروسه مهاجرت لازم است مدرک فنی حرفهای خود را که مهر وزارتخانه و دادگستری دارد، ترجمه و برای سفارتخانه کشور مورد نظر در داخل کشور ارسال کنید. با این اوصاف مهاجرت با مدرک فنی حرفهای، معادل در دست داشتن یک مدرک بینالمللی است.
بهترین دورههای آشپزی را در کجا آموزش ببینیم؟
افراد زیادی این روزها اقدام به ارائه مدرک به هنرجویان آشپزی میکنند، که آموزشگاههای زیر نظر فنی و حرفهای در میان آنها شناخته شدهتر محسوب شود. آموزشگاه آشپزی آشپزشو قنادشو، مرکز رسمی سازمان فنی و حرفهای میباشد که برای شما برنامه ریزی دقیق، هدفمند و کاربردی دارد. پس از 10 سال سابقه در این صنعت و شناخت نیازمندیهای کشورهای مختلف بالاخص کشورهای صنعتی و پیشرفته، برنامهای مدون و کاربردی ترتیب داده است که پس از طی کردن این برنامهی آموزشی به راحتی و با قدرت میتوانید جاب آفرهای آشپزی سایر کشورها را اپلای نمایید و دغدغهای بابت کار کردن در آن کشورها نداشته باشید. چرا که آموزشگاه آشپزشو تمامی آموزشها را به روز و توسط اساتید تحصیل کرده در کشورهای مطرح ارائه مینماید و به راحتی میتوانید از تجربیات این اساتید در آن کشورها استفاده کنید.
مدت زمان گذراندن دورهایی که ارزش بینالمللی برای همه کشورها را دارا باشد حداقل 900 ساعت آموزش میباشد. دوره برای مهاجرت از طریق آشپزی باید متناسب با شرایط کشورهای پذیرنده باشد از همین رو، شما را دعوت میکنیم تا در دوره های تخصصی و به روزی همچون دوره آشپزی ملل شرکت نمایید. شما با شرکت در این دوره و سایر دورههای ویژه مهاجرت میتوانید پس از شرکت در آزمونهای تئوری تستی سازمان فنی و حرفهای کشور و سپس شرکت در آزمون عملی، مدرک قابل ترجمهای دریافت نمایید . علاقه مندان به این حرفه با در اختیار داشتن مدرک آشپزی، شانس این را خواهند داشت تا در کشورهای پیشرفته جهان برای دریافت شغل رزومه خود ارسال کنند.
سخن پایانی
صنعت غذا امروزه به یکی از پولسازترین حوزههای کسب درآمد برای بنگاههای اقتصادی تبدیل شده و عمدتا کشورهای توسعه یافته تلاش زیادی در آموزش و بکارگیری آشپزهای ماهر از خود نشان میدهند. برای کسب تجربه و برای اینکه کارایی و یادگیریتان در طول دوره افزایش پیدا کند باید در دورههایی شرکت کنید که کارعملی هنگام آموزش در کلاس است. به این نوع یادگیری در کلاسهای آشپزی، اصطلاحاً دورههای ورکشاپ “work shop ” میگویند که شما مستقیما با مواد اولیه و زیر نظر استاد فعالیت میکنید که این خود باعث کشف استعدادهای شما، رفع مشکلات احتمالی و کسب تجربه بیشتر میگردد.