خواص و مضرات چای بابونه

آریانا
2.8k بازدید

چای بابونه یکی از معروف ترین و محبوب ترین دمنوش های موجود در جهان است. بنابراین بهتر است با خواص و مضرات چای بابونه، این چای بین المللی بیشتر آشنا شوید. این چای اغلب از گل بابونه شیرازی درست می شود اما می توان از گل های بابونه رومی نیز استفاده کرد.

وجود گل های خشک شده بابونه در هر خانه ای از الزامات است چرا که کمتر دمنوشی خواص و مضرات چای بابونه را دارد. برای تهیه دمنوش بابونه، باید گل های بابونه شیرازی را خشک کنید. سپس آنها را پودر کرده و در ظرف شیشه ای برای استفاده های بعدی نگهداری کنید.

خواص چای بابونه

یکی از اصلی‌ترین دلایل محبوبیت چای بابونه، ترکیبات موجود در آن است. این چای دارای اسانس‌هایی مانند بیسابولول و آزولن است که به خصوص در بخش‌های گل‌های بابونه یافت می‌شوند. همچنین، حاوی کمی کومارین و فلاوونوئیدهایی است که به تأثیرات مثبت آن برای سلامتی کمک می‌کنند. در لیست بلند بالای خواص و مضرات چای بابونه به 11 مورد از فواید بی نظیر این دمنوش اشاره می کنیم:

  • نوشیدن منظم دمنوش بابونه سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و بسیاری از بیماری ها مانند سرماخوردگی، گلودرد، آبریزش بینی و گرفتگی بینی را بهبود می بخشد.
  • دمنوش بابونه ضد اسپاسم، ضد درد و التهاب می باشد. از این رو مصرف آن برای تسکین انقباضات عضلات رحم در دوران قاعدگی به شدت توصیه می شود.
  • مصرف دمنوش بابونه برای درمان مشکلات دستگاه گوارشی مانند نفخ، اسهال، حالت تهوع، استفراغ و سوء هاضمه بسیار موثر است.
  • دمنوش بابونه منبع غنی آنتی اکسیدان است که تاثیر بسزایی در به تاخیر انداختن پیری، سفت و روشن کردن پوست دارد.
  • استفاده از گل بابونه برای التیام آسیب های پوستی مانند زخم، اِگزما و پسوزیاریس مفید است.
  • از دمنوش بابونه برای لاغری و تناسب اندام می توانید استفاده کنید.
  • شستن موها با دمنوش بابونه شوره سر را برطرف می کند.
  • خاصیت ضد عفونی کنندگی چای بابونه باعث می شود تا جای جوش، لک و آکنه به مرور زمان کمرنگ شده و از بین برود.
  • دمنوش بابونه یکی از معدود چای هایی است که کافئین ندارد. بنابراین نوشیدن آن سبب بی خوابی نخواهد شد. بالعکس شما با مصرف این چای احساس راحتی و آرامش بیشتری خواهید کرد که باعث خوابی عمیق می شود.
  • برای رفع و تسکین آفتاب سوختگی، گیاه بابونه را پس از دم کردن بگذارید خنک شود. سپس حوله ای را در داخل چای بابونه خنک شده بخیسانید و در محل آفتاب سوخته قرار دهید.
  • چای کیسه ای بابونه ای مصرف شده را در یخچال قرار دهید تا خنک شود. سپس آن را روی گودی چشم قرار دهید. با این کار علاوه بر رفع تیرگی و گودی زیر چشم، پف چشم را نیز برطرف می کند.

خواص چای بابونه

خطرات مصرف چای بابونه

اگرچه مصرف معتدل چای بابونه معمولاً برای اکثر افراد ایمن است، اما مصرف بیش از حد ممکن است منجر به عوارض مختلف شود. در ادامه به تعدادی از آن ها می پردازیم:

  • مصرف بیش از 2 فنجان چای بابونه حالت تهوع و استفراغ را افزایش می دهد.
  • مصرف بیش از اندازه دمنوش بابونه در دوران بارداری ممکن است موجب خواب آلودگی، زایمان زودرس و افزایش احتمال سقط شود.
  • اگر به گل های مینای چینی و مروارید آلرژی دارید باید از مصرف چای بابونه نیز خودداری کنید. چرا که گل بابونه نیز از خانواده این گل ها می باشد.
  • دمنوش بابونه با برخی داروها مانند داروهای بی حسی تداخل ایجاد می کند. بنابراین توصیه می شود قبل از عمل های جراحی از مصرف این دمنوش خودداری کنید.

روش آماده کزدن دمنوش بابونه

برای تهیه چای بابونه، یک گیاه خشک بابونه را در یک فنجان آب جوش ریخته و به مدت چند دقیقه اجازه دهید دم بکشد و سپس از صافی رد کنید. می‌توانید به آن عسل یا نعناع هم اضافه کنید تا طعم بهتری بدست آید. البته می توانید مانند چای پونه کوهی تغییراتی در نوع دم کردن این چای ایجاد کنید تا طعم بهتری پیدا کند.

چای بابونه با خواص آرامبخشی و بهداشتی‌ای که دارد، یک گزینه عالی برای نوشیدنی روزانه شماست. با این حال، همیشه بهتر است مصرف معقول و متعادل را رعایت کرده و در صورت نیاز با متخصصین بهداشت مشورت کنید.


می توانید در لینک انواع چای طرز تهیه انواع دمنوش و چای را مشاهده کنید


پرسش‌های متداول برای خواص و مضرات چای بابونه

  1. آیا چای بابونه مناسب برای کودکان است؟
    بله، معمولاً مصرف معتدل چای بابونه برای کودکان ایمن است و می‌تواند به خواب آرام‌تر آنها کمک کند.
  2. آیا چای بابونه می‌تواند باعث حساسیت پوستی شود؟
    بله، در برخی افراد مصرف چای بابونه ممکن است باعث حساسیت پوستی شود. در صورت بروز علائم آلرژیک، مصرف را قطع کنید.
  3. آیا می‌توان چای بابونه را در دوران بارداری مصرف کرد؟
    در دوران بارداری، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. مصرف معتدل ممکن است مجاز باشد، اما توصیه‌های پزشک را رعایت کنید.
  4. آیا می‌توان چای بابونه را به جای داروهای ضد اضطراب مصرف کرد؟
    اگرچه چای بابونه خواص آرامبخشی دارد، اما در موارد شدید تجویز داروهای ضد اضطراب توسط پزشک توصیه می‌شود. قبل از تغییرات در درمان‌های خود، با پزشک خود مشورت کنید.
  5. آیا می‌توان چای بابونه را با دیگر گیاهان ترکیب کرد؟
    بله، می‌توانید چای بابونه را با دیگر گیاهان مانند نعناع یا زنجبیل ترکیب کنید تا طعم و خواص آن را متناسب با زائقه ی خود تغییر دهید.
این مقاله را به اشتراک بگذارید
ارسال دیدگاه