شاید این مقاله بهانه ی خوبی باشد تا بشقاب غذای دخترانمان یا حتی تغذیه ای که برای مدرسه ی آن ها آماده می کنیم را براساس رژیم غذایی پر فیبر با مقدار زیادی میوه، سبزیجات و غلات کامل پر کنیم.
مصرف فیبر در نوجوانی
یک مطالعه جدید نشان میدهد که خوردن غذاهای پرفیبر در دوران نوجوانی و جوانی می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان کاهش دهد. در واقع، با هر 10 گرم فیبر اضافی روزانه در دوران نوجوانی، خطر ابتلا به سرطان سینه ممکن است تا 13 درصد کاهش یابد.
این مطالعه از دانشگاه هاروارد و دانشکده بهداشت عمومی چان، مصرف غذای زنانی را که در مطالعه سلامت پرستاران شرکت کرده بودند، بررسی کرد. در سال 1991، بیش از 90000 زن جوان، پرسشنامه هایی را درباره میزان غذای مصرفی خود در آن زمان تکمیل کردند. علاوه بر این، بیش از 44000 نفر از این زنان پرسشنامه هایی را درباره میزان غذای دریافتی خود در دوران دبیرستان تکمیل کردند. محققان میزان دریافت فیبر را تجزیه و تحلیل کردند و این گروه را از نظر بروز سرطان سینه تحت نظر قرار دادند.
رژیم غذایی پر فیبر در جوانی
نتایج این تحقیق نشان داد زنانی که در دوران نوجوانی رژیم غذایی پر فیبر داشتند، 16 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه به طور کلی و 24 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قبل از یائسگی قرار داشتند. به طور میانگین خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که در سنین جوانی فیبر بیشتری مصرف میکردند، ۱۲ تا ۱۹ درصد کمتر بود.
سرطان سینه به شدت با سطوح بالای استروژن در خون مرتبط است. غذاهای غنی از فیبر از جذب مجدد استروژن جلوگیری می کنند و در نتیجه سطح هورمون در خون را کاهش می دهند و احتمالاً خطر ابتلا به این بیماری را در زنان کاهش خواهند داد.
البته، فیبر فواید خیلی بیشتری دارد. نشان داده شده است که مصرف فیبر خطر ابتلا به چاقی مزمن، بیماری قلبی و دیابت را کاهش می دهد و همچنین ممکن است به کنترل وزن کمک کند. بنابر این رژیم غذایی پر فیبر را برای مصارف روزانه ی خود در نظر بگیرید